opc_loader

Wensenlijst

Hardlopen in kostuum

hardlopen met een kostuum

Hardlopen in kostuum

Steeds vaker zie je bij de marathon of andere afstanden bij hardloopwedstrijden deelnemers in een verkleedkostuum voorbij komen. Toen ik zelf de halve marathon van Texel liep zag ik ook enkele lopers in een kostuum, ze vielen me natuurlijk direct op. Het ziet er ontzettend vrolijk uit! Natuurlijk geven deze deelnemers niet veel om hun eindtijd maar lopen meer mee voor het plezier en het verhogen van de feestvreugde. Denk je er zelf ook over om een wedstijd in kostuum te lopen? Dan heb ik de volgende tips voor je!

1) Neem het allemaal niet te serieus

Beschouw de wedstrijd als iets waar je plezier aan gaat hebben. Je gaat waarschijnlijk geen persoonlijk record lopen (alhoewel, lees punt 5) maar daar geef je dit keer ook niet om. Je doet het voor de vrolijke gezichten langs het parcours die je enthousiast aanmoedigen. Jij bent degene die een extra element toevoegt aan de race en je zult zeker de aandacht trekken. Het is toch geweldig als een kind zijn of haar superheld kan aanmoedigen of moet lachen om een rennende aardbei. Hoe grappig is het als Mario en Luigi in loodgieterspak voorbij komen. Misschien inspireer je wel iemand om te gaan hardlopen, hoe fantastisch zou dat zijn.

2) Oefen een keer

Op je normale sportkleding kun je natuurlijk vertrouwen, het is comfortabel en ademt goed. Kostuums worden ontworpen om er leuk uit te zien en een feest te kunnen overleven maar de ontwerpers houden natuurlijk geen rekening met comfort voor sporters. Ga alvast een paar kilometer hardlopen in je kostuum zodat je ervaart hoe je er in kunt bewegen. Je komt er dan ook achter of er nog onderdelen van je kostuum beter vastgezet of verwijderd kunnen worden. Zo voorkom je verrassingen tijdens de loop. En ga je een masker dragen dan wil je die zeker ook testen om te kijken of je nog goed adem kunt halen.

Ongetwijfeld dat je wel veel bekijks hebt als je je proefrondje gaat doen. Maar waarom ook niet? Je doet niemand kwaad en iemand laten (glim)lachen is alleen maar leuk.

3) Verwacht commentaar

Reken maar op veel opmerkingen en vragen als je in verkleedkleding gaat hardlopen. Supporters moedigen je aan en roepen je na. Het zal helemaal afhankelijk zijn van je kostuum hoe men zal reageren. Dit geeft natuurlijk ook veel voorpret. Misschien is niet goed te zien of je een man of vrouw bent, ook dit brengt mensen in verwarring.

Eén ding is zeker, andere lopers willen niet verliezen van iemand in een kostuum! Aan hardlopers in kostuum wordt regelmatig gevraagd wat hun PR is ;-)

4) Verwacht uitdagingen

Grote kans dat je race niet helemaal vlekkeloos verloopt. Je outfit zit misschien toch niet zo comfortabel als je dacht, je pruik begint te jeuken of die broek begint te schuren. Dat masker leek een leuk idee maar je voelt je hoofd gewoon roder worden terwijl je jezelf hard hoort hijgen in je masker. Zorg voor extra ventilatie in je kleding door bijvoorbeeld wat gaten te maken (grotere armgaten bijvoorbeeld). Indien je een masker draagt zorg dat een groot genoeg gat bij de mond zit om nog wel fijn door te kunnen ademen. En kan het pak snel uit indien je naar de WC moet?

5) Schaar het publiek achter je

Het publiek gaat van je houden! Verwacht extra support als je gaat hardlopen in een gaaf kostuum. Ze zouden je nog wel eens kunnen pushen om net wat harder te lopen. Je voelt je alsof je vleugels hebt gekregen. Wie weet wordt het toch wel een snelle tijd!

6) Geniet ervan!

Ga ervoor en geniet van je race! En ga je samen met vrienden verkleed dan is het plezier alleen maar groter.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.