opc_loader

Wensenlijst

Cijfers en trends verkleedkleding 2017

carnavalskleding verkoop

Trends & cijfers carnavalskleding 2016

 

Als een leverancier van kostuums is het voor ons belangrijk om trends te bestuderen en om te bepalen welke feestartikelen populair zijn. Naar aanleiding van een recente analyse van onze eigen verkoopgegevens in combinatie met gegevens uit verschillende andere retail bronnen, zijn enkele interessante feiten aan het licht gekomen. We delen de uitkomst graag met je.

 

 • Van alle volwassenenkostuums die besteld worden is 85% voor vrouwen. Het lijkt erop dat vrouwen meer van verkleden houden dan mannen. Daarbij denken we dat mannen ook sneller tevreden zijn met hun outfit en eerder een pak hergebruiken.

 

 • Het zoekwoord waarop het meest gezocht wordt is ‘carnavalskleding’. Gemiddeld ruim 60.000 zoekopdrachten per maand. De topmaand voor het zoeken naar carnavalskleding is januari. In januari 2016 werd er maar liefst 450.000 keer op google gezocht naar ‘carnavalskleding’.

 

 • Wanneer we de zoekopdrachten ‘carnavalskleding heren’ en ‘carnavalskleding dames’ met elkaar vergelijken geeft dat ook de verdeling tussen mannen en vrouwen weer. Er wordt 6x zoveel gezocht naar kostuums voor vrouwen dan voor mannen.

 

 • Het valt ons als online feestwinkel op dat wanneer er koppelkostuums of verkleedkleding voor het hele gezin wordt besteld dit meestal door een vrouw wordt gedaan. Voornamelijk de vrouw lijkt bepalend voor het bepalen van de outfits.

 

 • Ook wanneer het gaat om het bestellen van verkleedkleding voor kinderen is het vaak de moeder die de bestelling plaatst. Van jongs af aan blijkt er bij meisjes een grotere belangstelling voor verkleden dan bij jongens. Als we naar onze verkopen kijken zien we dat er 7x meer verkleedkleding voor meisjes dan voor jongens gekocht wordt.

 

 • De meest favoriete artikelen voor dames waren in 2016 in de categorie te vinden was Grease en dan met name Pink Ladies jasjes.

 

 • In 2016 was het meest populaire thema bij de dames Grease, en dan met name de Pink Ladies jasjes. Met name de musical van Grease zal bijgedragen hebben aan dit succes. Ook de diverse kostuum van Cruella de Vil waren populair, zowel tijdens carnaval als voor halloween. Veel dames zoeken op de term ‘sexy’ in combinatie met andere zoekwoorden, voor veel (jonge) vrouwen is een verkleedfeestje de reden om er sexy uit te kunnen (mogen) zien.

 

 • De heren kozen net als andere jaren massaal voor dierenpakken en dan vooral de pinguïn en krokodil onesies. Een redelijk nieuwe trend is om in een 3-delige pak met een grappig patroon naar carnaval en andere feesten te gaan. Een stijl steeds populairder wordt is Steampunk en we verwachten dan ook dat dit thema ook in 2017 weer veel verkocht zal worden. Onze assortiment in deze stijl hebben we dan ook uitgebreid.

 

 • Was in 2015 alles van Frozen nog big business, in 2016 is de verkoop van Anna en Elsa jurkjes gekelderd.  We zitten nog met een flinke voorraad dus momenteel zijn de prinsessenjurkjes in de aanbieding. Voorspellen van trends is moeilijk.

 

 • Wat nog vermeld kan worden is dat er in 2016 extra veel kerstkleding is verkocht. Deze stijging is te danken aan de kerstshows van De Toppers in Ahoy die als dresscode ‘Christmas red and snowy white’ hadden. Het thema voor 2017 is Wild West dus we verwachten een stijging van cowboy en indianen verkleedkleding.

 

 • Circa 50% van de jaaromzet van Party Pakjes wordt gehaald in de eerste weken van het jaar. Circa 25% van de jaaromzet wordt behaald in de twee weken voor carnaval.

 

Wat zeggen deze gegevens ons?

Carnaval is de cruciale periode voor (online) feestwinkels, het is belangrijk voor alle winkeliers om goede voorbereiding te treffen. In deze periode wil je niet dat er iets gaat.

De hoofddoelgroep bij verkoop van verkleedkleding is vrouwen, het is belangrijk ons hier op te richten.

Met gerichte marketing zou de mannelijke interesse in verkleding kunnen stijgen.

Sexy kostuums blijven populair

 

 

 

Terug

28-08-2017 om 19:51:05 door Lisa

Koop hier prachtige lederhosen, ook geschikt voor Carnaval. https://www.lederhosenwinkel.nl/

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.