opc_loader

Wensenlijst

Welke maat heb ik?

Op onze site zetten we de juiste maten bij de pakjes. En heel belangrijk voor de juiste maatkeuze is dat je let op de getallen en niet op de maten aangeven in de letters. Weet je niet welke (precies) maat je bent?  Zoek dan even een meetlint, meet je borstomvang, middel en eventueel heupen en vind je maat in onze maattabel.

 

kledingmaten opmeten

Maattabel verkleedkleding dames

maattabel verkleedpakken heren

 

Welke maat moet ik toch nemen?

Het kan soms moeilijk zijn om te bepalen welke maat de juiste voor je is. Misschien heb je wel gehoord dat verkleedkleding altijd groot uitvalt of juist dat verkleedkostuums altijd klein uitvallen. Verschillende verhalen over maten doen de ronde maar deze zijn helaas niet altijd juist. We begrijpen goed waar dit vandaan komt en we zullen het je hier uitleggen.

 

Carnavalskleren vallen toch altijd klein?

Nee hoor! Maar we snappen wat je bedoelt. Er zijn heel wat damespakjes waarbij de maatvoering is gebaseerd op de Chinese bevolking, hierbij is een maat L vaak niet groter dan een maat 36. Een L op de Nederlandse markt staat gelijk aan maat 40. Dus wanneer je ervaring hebt met een pakje met een Chinese maatvoering dan is de kans groot dat je vond dat het heel klein viel. Dat betekent echter nog niet dat dit voor alle verkleedkleding geldt. Verkleedkleding gemaakt voor de Europese of Amerikaanse markt heeft weer een hele andere maatvoering. Op onze site staan kostuums van diverse merken en elke merk heeft een eigen maatvoering. Wij zetten altijd de juiste maat bij artikelen om te voorkomen dat je kostuum niet past. We weten dat je uitkijkt naar je bestelling en het is dan een teleurstelling wanneer je bestelde pakje wordt bezorgd en het is veel te groot.

 

Verkleedkleding valt toch altijd groot?

De veronderstelling dat kostuums altijd groot vallen is iets lastiger uit te leggen maar we gaan een poging wagen.

De meeste merken in de kostuumbrache werken met dubbele kledingmaten en slaan 'tussenmaten' over. Als voorbeeld nemen we Magic by Freddy's, een Belgisch bedrijf dat ervoor gekozen heeft om een damesmaat M gelijk te stellen aan 38 én 40, een L aan 42 én 44 en een XL is vervolgens 46 én 48. Bij dit merk is het dan zo dat als je normaal een L (wat gelijk staat aan maat 40) van kleding draagt en je besteld een kostuum in maat L (die in dit geval gelijk staat aan 42/44) dan zal deze je veel te ruim zijn. Op deze manier kun je denken dan verkleedkleding altijd groot valt. Het kostuum viel niet groot alleen is de maatvoering anders dan je gewend bent.

 

Vraag het gewoon :-)

Ben je toch onzeker over de maat of weet je bijvoorbeeld niet of een jurkje wel lang genoeg is voor jouw lengte of vraag je je af of het pakje wel past met een grote cupmaat neem dan gerust contact met ons op. We hebben ervaring met de meest uiteenlopende vragen en kennen veel van onze kostuums goed. En als we het niet weten zoeken we het graag voor je uit! We meten het voor je op of trekken het pak zelf even aan om te kijken hoe het valt. Wij zijn serieus als het om feest gaat! We geven je graag antwoord op al je vragen zodat jij zonder twijfel bij ons kunt bestellen.

 

Feestelijk groeten,

 

Ted & Neeltje