opc_loader

Wensenlijst

Vanaf €20,- gratis verzending

Ongelofelijk! De Londen marathon uitlopen in een kostuum.

marathonlopen in kostuum

De marathon van Londen: die wil iedereen lopen!

Van over de hele wereld komen lopers naar de marathon van Londen. De sfeer is waanzinnig en nergens is zoveel support als in de hoofdstad van Groot Brittanië. Jaarlijks staan er minimaal een miljoen supporters langs de route die loopt van Greenwich tot aan Buckinham Palace. Die route loopt over de Tower Bridge, langs de rivier de Thames, het reuzenrad London Eye en de Big Ben.  Ruim 42 kilometer lang worden de ongeveer 30.000 lopers aangemoedigd door een enthousiaste menigte. 

Met een kostuum en veel conditie geld ophalen voor het goede doel

Wat ikzelf helemaal fantastisch vind aan deze marathon is dat veel deelnemers mee lopen voor een goed doel. Sinds de race begon in 1981 is er al het ongelofelijke bedrag van 977 miljoen bij elkaar gelopen. The London Marathon is het grootste jaarlijkse geldinzamelings evenement voor goede doelen ter wereld! Vaak door het dragen van een kostuum halen de lopers geld binnen voor een goed doel naar keuze. De meest bizarre kostuums komen voorbij en is ongelofelijk dat ze hiermee de finisch halen. Ik loop zelf wel eens hard en ik draag wel eens een kostuum maar om die zaken te combineren lijkt me een hele opgave. En dat dan 42 kilometer lang! Voor het publiek is het natuurlijk fantastisch om lopers in de meest grappige kostuums voorbij te zien komen

Met een kostuum een vermelding in Guinnes World book of records krijgen

Dit jaar zijn er maar liefst 40 Guinness World book of records gevestigd of verbroken tijdens de London Marathon 2017. En de meeste hadden te maken met het dragen van kostuums. Ik wist wel dat er vreemde records vast gelegd zijn maar dat er zoveel mogelijkheden zijn tijdens een marathon had ik nooit kunnen bedenken. Een paar van de records die ik bijzonder/grappig vind:

⦁ snelste marathon in een twee persoons kostuum (een Jamaicaanse bobslee)
⦁ snelste marathon in een 5-persoons kostuum (Scooby Doo’s Mystery Machine)
⦁ snelste marathon verkleed als een DNA dubbele Helix
⦁ snelste marathon verkleed als een rol WC-papier
⦁ snelste marathon verkleed als een telefooncel
⦁ snelste marathon verkleed als Mister Potato Head
⦁ snelste marathon verkleed als een auto
 
 
In deze video een aantal opmerkelijke records die gevestigd zijn tijdens de London Marathon

 

En hier een overzicht van de kostuums van 2016. Geweldig toch?

 

 

Wil je zelf eens geld voor goed doel ophalen met de marathon (of andere afstand) of een wereld record zetten lees dan eens mijn eerder blog over hardlopen in een kostuum. Wanneer je verkleed deelneemt aan een wedstrijd dan ben je verzekerd van extra support!

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED
Beveiligingscode
CAPTCHA Image Ik kan de beveiligingscode niet goed zien