opc_loader

Wensenlijst

Burlesque kostuums

Oplettende dames zal het zeker niet zijn ontgaan. Burlesque dansen is het tegenwoordig helemaal. Uitdagend, theatraal en een tikje vintage. En je hoeft voor onze Burlesque kostuums niet meteen het podium op te klimmen, want ze zijn al verleidelijk genoeg om de feestgangers op een themafeest of carnaval niet onberoerd te laten. Je vindt ze voor een scherpe prijs in onze webshop.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Bekijk op bol.com

Burlesque; variété en circus acts in retro style

Burlesque verwijst naar variétéachtige shows die tussen het eind van de 19de eeuw en begin van de twintigste eeuw in nachtclubs in de VS werden gehouden. Het was een afwisseling van humoristische acts met striptease, en de danseressen verstonden de kunst om zo veel mogelijk te verleiden zonder al te veel bloot te geven. Denk bijvoorbeeld aan de shows in de Moulin Rouge. Tegenwoordig zijn burlesque shows weer terug van weggeweest en trekken vooral liefhebbers van vintage en retro naar het podium. Vaak worden de burlesque optredens dan gecombineerd met circus acts, cabaret en variété in 'old Hollywood glamour' style.

Burlesque kostuums

In onze webwinkel vind je verschillende Burlesque jurken. Het zijn allemaal extravagante showkostuums in retro stijl die je gelijk meenemen naar de rokerige nachtclubs van begin twintigste eeuw. De kostuums zijn vaak geïnspireerd op ouderwetse pin-up kostuums en Franse cancanrokken. Met hun korsetten, halflange strokenrokken, linten, veren en franjes zijn ze op en top vrouwelijk van model maar geven toch niet al te veel prijs. Ze laten dus flink wat te fantaseren over. Door warme kleuren als paars, bordeaux, goud, en veel details in zwart hebben de kostuums echt een vintage look. En het vele kant, borduurwerk en pailletten geven ze flink wat extra glamour. Een aantal jurken zijn ook perfect als je verkleed gaat als saloongirl voor een western feest en we hebben ook speciale halloween versies waarmee je als Zombie vamp naar je party wilt gaan.

Burlesque accessoires

Met kanten handschoentje, netkousen, retro style hakken, haarsieraden en bijpassende mini hoedjes zet je de puntjes op de i van je burlesque outfit. En door te combineren met glamourstyle make-up, glitters en eventueel een retro pruik zal echt niemand je kunnen weerstaan. Wil je met je vrienden in stijl naar het retrofeest of het carnaval, kijk dan ook even bij de twentieskleding, fiftiesoutfits en gangsterkostuums voor mooie retro krijtstreepkostuums waar de heren zich in kunnen kleden.