opc_loader

Wensenlijst

20's kostuums

Jaren '20 kostuums en charleston jurkjes

Oefen maar vast op je charleston want in deze jaren ’20 verkleedkleding kan je eigenlijk niet stil blijven zitten. De woelige Roaring Twenties komen weer helemaal tot leven als je met carnaval verkleed gaat als beruchte gangster of extravagant flappergirl, net als in de film The Great Gatsby. Stap mee terug in de tijd en bestel je favoriete Twentieskleding voordelig in onze webwinkel.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Koop bij bol.com

Roaring Twenties kleding

Uitgenodigd voor een retrofeest of ga je naar een gangsterparty? Of staat het carnaval voor jou helemaal in het teken van de jaren 20? Natuurlijk ga je dan in stijl verkleed en kies je voor de flamoyante feestkleding die perfect bij deze periode past. Het is een tijd die terug gaat tot de woelige jaren twintig van de vorige eeuw. Een tijd waarin, na de drooglegging in de Verenigde Staten, er nachtenlang illegale extravagante feesten werden gehouden met veel jazz, dans, drank, sigaretten en nog veel meer…. Ook was het de tijd waarin de film Metropolis science fiction in de film introduceerde en machtige maffiabazen zoals Al Capone en gangsters zoals John Dillinger de dienst gingen uitmaken. Inspiratie genoeg dus voor een echt vintage verkleedfeest!

Extravagante flappergirls

Dames gaan natuurlijk als zelfbewuste Flappergirl verkleed en in onze collectie vind je verschillende mouwloze cocktailjurken in deze typische twenties stijl. Met de verlaagde tailles, plissés, franjes en pailletten geven ze je de perfecte jongensachtige, androgyne look die in die tijd heel modern was. Daarbij draag je je haar natuurlijk in een bob met eventueel een lok opzij. Met een exotische haarstukje met veren en glimmers en je ogen sensueel opgemaakt met zware oogmake-up is je look helemaal compleet en kan je zo als Louise Brooks of als gangsterliefje op stap. En zoek ook maar vast een mooie panty uit want in de '20s ging voor het eerst de roklengte omhoog en mochten mooie benen met kousen echt gezien worden.

Gangsteroutfit of flamboyante smoking?

Heren maken natuurlijk in een strak maatpak of stijlvolle smoking hun opwachting op het feest. Gekleed in krijtstreep en met een bijpassende gleufhoed ben je helemaal in stijl voor de twenties en kan je ongegeneerd je succes en fortuin showen door met je dollarbiljetten te wapperen als een echte Jay Gatsby. Ben je toch wat minder fortuinlijk dan kan je altijd nog met een tommygun in je hand als gangster of maffiosi je drank en sigaretten buit gaan maken of misschien indruk maken op een van de flappergirls van het feestje.

Twenties accessoires

In de twenties kon het allemaal niet op en dat gold ook voor de accessoires. In onze webwinkel vind je dan ook alles waarmee je deze look helemaal compleet kan maken; glimmende kousen, lange parelkettingen, lange handschoenen, boa’s, haarbanden met struisvogelveren, donkere oogmake-up en misschien wel een bijpassende pruik voor een kort jongenskopje. Om je make-up en geld op te bergen neem je natuurlijk een bijpassende clutch mee en je lange sigarettenhouder heb je natuurlijk ook nodig om bij de mannen straks in stijl een vuurtje te kunnen vragen. Gaan er ook nog kleine gangsters en flappermeisjes mee naar het verkleedfeest, kijk dan ook even bij de gangster en jaren 20 verkleedkleding voor kinderen.




Tags: Jaren 20, twintiger jaren, flapper, gangster, zwemkleding, feestkleding, themakleding, carnaval, carnavalskleding, verkleedkleding