opc_loader

Wensenlijst

Historische kostuums: Middeleeuws & Victoriaans

Laat vervlogen tijden tot leven te komen en haal je inspiratie voor het carnaval, verkleedfeest of fantasy festival uit de prachtige kostuums die in de middeleeuwen en victoriaanse tijd gedragen werden. Kloeke middeleeuwse ridders uit de Arthur legende, rijk geklede jonkvrouwen uit de tijd van Jeanne d'Arc, in brokaat gehulde koninginnen uit de pruikentijd van Marie Antoinette en knappe victoriaanse Engelse dandy's naar vioorbeeld van Oscar Wilde, we hebben het allemaal in onze webwinkel voor een aantrekkelijke prijs. Je hebt dus keuze genoeg om in de huid te kruipen van je favoriete personage uit de geschiedenis.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Koop bij bol.com

Terug in de tijd

Met historische verkleedkleding kan je je helemaal uitleven voor het carnaval. Wil je een waarheidsgetrouw pak zodat je precies lijkt op iemand uit de geschiedenisboekjes of wil je meer een sprookjes-, fantasy of steampunk personage neerzetten waarvan de kleding geïnspireerd is op de prachtige kostuums van vroeger tijden? In onze uitgebreide collectie kom je alles tegen. Zo hebben we Middeleeuwse kostuums; van eenvoudige boerenkleding tot fluwelen luxe afgewerkte jurken voor Middeleeuwse koninginnen. Barokke kleding; met veel, kant fluweel en gouden biezen, perfect om je te verkleden als markies, musketier, piraat of koning uit de pruikentijd, en fraai gemodelleerde japonnen en herenkostuums in de Victoriaanse stijl. Je vind bij ons alles voor je outfit, van complete kostuums en hoepeljurken tot aparte kniebroeken, losse markiezen jasjes en accessoires die je ook perfect met elkaar kunt combineren tot jouw eigen persoonlijke stijl.

Beroemde helden uit de geschiedenis

Ben je fan van de Engelse klassiekers? Je kunt je met onze collectie Tales of Old England verkleden als jouw favoriete historische personages. De kleding is helemaal volgens de boekjes dus je kunt zo als de Schot William Wallace de strijd aan gaan met de Engelsen, ben je als ridder Lancelot van de ronde tafel helemaal strijdklaar om het hart van een hogepriesteres te veroveren, zal je als nietsontziende Henry VIII de schrik zijn van alle dames op het feest en kan je in de rol van wanhopige Jane Eyre eindelijk jouw mister Rochester in de armen proberen te sluiten.

Dickens kleding

Nog geen held voor het carnaval in gedachten? Laat dan de tijd van Charles Dickens, Anton Pieck en Anna Karenina herleven door je te verkleden in de 19de eeuwse kostuums uit de tijd van Koningin Victoria. Kies als dame uit een van de victoriaanse jurken met 'queue de Paris' of strokenrokken met luifelhoedjes, stola’s en getailleerde jasjes en als heer ga je verkleed in een voornaam dandypak met gilet en lange herenjas. En natuurlijk ga je niet op pad zonder je wandelstok en hoge hoed. Deze kleding is ook prachtig voor een kerstmarkt of winterthema. Kijk voor meer aparte Victoriaanse kleding bij onze steampunk collectie.

Historische accessoires en kinderkleding

Wil je een historisch personage geloofwaardig neerzetten, dan zoek je er de juiste accessoires bij. Zo vind je in onze collectie pruiken de perfecte lange haarlokken voor een Middeleeuws kapsel of een wit gepoederde hofpruik voor bij een markiezenpak of piratenpak, tref je in onze schoenencollectie de laarzen voor bij een 19e eeuwse jurk en kan je verschillende handschoenen en sieraden uitzoeken die net de puntjes op de i zetten. Van alle kostuums hebben we in onze winkel vaak ook een versie in kindermaten, zoals Egyptische prinses, Romein en Victoriaanse dame, dus ga je met de hele familie verkleed, kijk dan even bij de historische kostuums voor kinderen.

Tags: Geschiedenis, historisch, verleden, markies, vroeger, kostuums, verkleedkleding, feestkleding, themakleding, carnaval