opc_loader

Wensenlijst

Vijf ideeën voor een kinderpartijtje

Vijf ideeën voor een kinderpartijtje

Een geslaagd kinderfeestje

Tegenwoordig pakken ouders vaak groots uit met het organiseren van een kinderpartijtje en vinden ze steeds meer buitenshuis plaats. Toch zullen de meesten van ons mooie herinneringen hebben aan de kinderfeestjes van vroeger. Eenvoudige feestjes thuis met limonade, taart en heel veel spelletjes. Het hoeft voor kinderen vaak niet zo uitbundig als ouders denken. Voor een leuk kinderpartijtje heb je een aantal ingrediënten nodig: vriendjes en vriendinnetjes, een versierde kamer, een lekkere taart en spelletjes. Als een kinderfeestje hieraan voldoet gaan de kleine gasten gegarandeerd tevreden naar huis. Wil je een kinderfeestje organiseren en kan je wat inspiratie gebruiken. In dit blog lees je allerlei leuke ideeën voor het vieren van een kinderfeestje thuis.

1. Blacklight discofeestje

Organiseer een discofeestje met een extra dimensie voor je kind. Houdt je kind van schminken, muziek en dansen dan is een blacklight kinderfeestje het perfecte idee. Steeds vaker worden er blacklight feestjes georganiseerd, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Het grote verschil met een gewoon discofeestje is de verlichting. Blacklight zorgt ervoor dat fluorescerende verf in een donkere kamer oplicht. Er zijn verschillende producten te verkrijgen, waaronder schmink, haarverf, mascara en lippenstift. Allereerst kunnen de jarige, vriendjes en vriendinnetjes zichzelf mooi maken met de verschillende kleurrijke fluorescerende producten. De verf is makkelijk aan te brengen en de kleuren zien er helder uit bij daglicht. Opgemaakt en wel zal iedereen er al feestelijk en kleurrijk uitzien. Nu is het van belang de kamer helemaal donker te maken, de muziek aan te zetten en de blacklight lamp aan te doen. Alle kleuren zullen spectaculair oplichten, waardoor iedereen er echt geweldig uitziet. Het geven van een blacklight kinderfeestje is een ervaring die je nooit zult vergeten.

                    

2. Fotoshoot verkleedpartij

De meeste meiden vinden het idee van een fotoshoot geweldig. Het is dan ook een leuk idee voor een kinderfeestje. Een dagje heerlijk tutten met elkaar; de juiste outfit en accessoires bij elkaar zoeken en elkaar voorzien van mooie oogschaduw en lippenstift. Als ze eenmaal in de juiste kleren met bijpassende accessoires en mooie make-up voor de camera staan kan de officiële shoot beginnen. Wat heb je nodig voor dit kinderfeestje? Allereerst natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast verkleedkleding. Bijna alle kinderen hebben wel een verkleedkist thuis. Vraag de kinderen hun eigen verkleedkleding mee te nemen. En misschien hebben ze nog leuke accessoires, zoals sieraden, boa’s, haarfrutsels en hoedjes. Zelf kan je ook leuke accessoires en verschillende kleuren make-up aanschaffen. Tot slot is een camera natuurlijk onmisbaar. Creëer een plek in huis met de juiste lichtinval. Hang wat leuke posters op en leg plaids en kussens neer. Als de voorbereidingen zijn getroffen is het wachten op de kinderen, zodat het feest beginnen!

3. Thema verkleedfeest

Allereerst bedenk je het thema voor het feest. Kies je voor piraten, prinsessen of houd je het breder door een sprookjes of dieren thema te hebben. Zorg voor bijpassende versiering door bijvoorbeeld ballonnen en slingers op te hangen in de kleuren van het thema. Daarnaast kan je een mooie taart maken dat bij het thema past en zorgen voor wat bijpassende spelletjes of activiteiten. Het mooie van kinderen is dat ze veel fantasie hebben. Met de juiste sfeer, mooie verkleedkleding en wat leuke spelletjes zullen de kinderen opgaan in het thema. Voor dat je het weet vermaken ze zich de hele middag.

                                                        

4. Schminkfeest

Kinderen vinden het vaak prachtig als hun gezichtjes met schmink omgetoverd worden tot vlinders, tijgers of prinsessen. Wat oudere kinderen kunnen zelf met hulp hun eigen of elkaars gezicht schminken. Bij de kleinere kinderen is het handiger om hun gezichtjes te schminken. Het is helemaal leuk als ze verkleed naar het kinderfeestje komen, zodat ze zich een echte piraat of prinses voelen door de bijpassende schmink. Naast het schminken is het leuk om nog een creatieve activiteit te bedenken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld sieraden of maskers maken. De maskers kunnen ze daarna beschilderen en versieren. Doordat ze hun eigen creatie mee naar huis mogen nemen hebben ze ook nog een mooi aandenken aan het leuke kinderfeestje.

5. Pyjama party met heerlijke onesies

Kinderen zijn dol op laat opblijven. Een slaapfeestje zullen de meesten dan ook prachtig vinden. Tot laat in de nacht wakker blijven, lekker kletsen en een leuke film kijken. Veel heb je niet nodig om een pyjama feestje tot een succes te maken. Helemaal leuk als alle kinderen een grappige dieren onesie aantrekken; een lekker warm en zacht pak van bijvoorbeeld een aap of een dalmatiër. Dieren onesies zijn ook nog eens erg handig, want in een paar tellen kruip je zo in de huid van je favoriete dier.

                                                       

Terug

Reacties

Naam
Reactie
Waardering SLECHT   GOED
Beveiligingscode
CAPTCHA Image Ik kan de beveiligingscode niet goed zien