opc_loader

Wensenlijst

Steampunk Eyepatch (ooglapje)

Artikelnr: 28413
4,95
Levertijden
Levertijd:
Voor 15:00 uur besteld op een werkdag is morgen in huis
Verzendmethode
Post NL:
4,95
Beschrijving

Een ooglapje met een rotor er op.

Extra informatie

Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals compters) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

 

De oorsprong van steampunkverhalen gaat terug tot de pioniers van sciencefiction, zoals de werken van Jules Verne, H.G. Wells, Mark Twain en Mary Shelley. Elk van deze auteurs schreef verhalen over geavanceerde technologie in de 19e of begin 20e eeuw. Aangezien deze boeken toen ze voor het eerst verschenen nog gesitueerd waren in het “heden”, wordt echter betwijfeld of ze wel tot de steampunk gerekend mogen worden.

 

In 2008 vonden er in Nederland twee steampunkfestivals plaats: Nox Obscura, dat werd gehouden in een oude treinloods in Amersfoort en een combinatie was van steampunkkunst, workshops en theater met muziek uit het gothicgenre, en het Enschedese festival GOGBOT, met multimediakunst en muziek, samengesteld met medewerking van de Amerikaanse sciencefictionschrijver Bruce Sterling. Ook de Elf Fantasy Fair had in 2011 het thema Deus ex Machina. Dit zorgde voor veel steampunk.

 

 

Meer informatie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Steampunk

 

Beoordelingen (0)
Steampunk Eyepatch (ooglapje) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items